آشنایی با اولینهای دنیای برنامهنویسی
آشنایی با پیشکسوتان و اولینهای هر حوزهای از دنیای آیتی گرفته تا پزشکی و غیره نه تنها دید ما را از لحاظ تاریخی بازتر میسازد، بلکه آگاهی از تاریخچهٔ حوزهای که در آن فعالیت میکنیم نیز خالی از لطف نیست. در این مقاله قصد داریم به برخی از اولینهای دنیای برنامهنویسی من جمله اولین زبان برنامهنویسی سطح بالای دنیا، اولین کامپایلر دنیا و اولین زبان برنامهنویسی شیئگرای دنیا آشنا شویم.
اولین زبان برنامهنویسی سطح بالای دنیا
فردی به نام Konrad Zuse در سال ۱۹۴۳ شروع به کار کردن روی زبانی تحت عنوان Plankalkül کرد و در نهایت در سال ۱۹۴۸ که مقالهای در مورد این زبان برنامهنویسی سطح بالا منتشر کرد، رسانهها زبان Plankalkül را به عنوان اولین زبان برنامهنویسی سطح بالای دنیا قلمداد کردند. لازم به ذکر است که این زبان خیلی با اقبال عمومی روبهرو نشد!
اولین کامپایلر دنیا (تصویر بالا)
در سال ۱۹۵۲، اولین Compiler دنیا پا به عرصهٔ وجود گذاشت. در پاسخ به این سؤال که کامپایلر چیست، بایستی گفت که در سادهترین تعریف ممکن کامپایلر به برنامهای گفته میشود که کدهای نوشته شده با زبانهای برنامهنویسی سطح بالا (مثلاً زبان جاوا) را به زبان ماشین یا همان صفر و یک مبدل میسازد تا برای سیستم کامپیوتری قابل فهم گردند.
در آن سالها، برنامهای تحت عنوان A-0 توسط Grace Hopper طراحی شد که این وظیفه را داشت تا کدهای نوشته شده را به زبان صفر و یک مبدل سازد که بعدها به A-2 تغییر نام داد -و کمی هم تکمیلتر شد- و به بازار عرضه شد. جالب است بدانید که این کامپایلر را میتوان به عنوان اولین پروژهٔ اپنسورس دنیا نیز قلمداد کرد.
فورتران، اولین زبان برنامهنویسی سطح بالای پرکاربرد دنیا
در سال ۱۹۵۷، زبان برنامهنویسی FORTRAN به عنوان یک زبان برنامهنویسی سطح بالا که مورد توجه برنامهنویسان زیادی قرار گرفت به دنیا عرضه شد و این در حالی است که چند سال بعد -یعنی در سال ۱۹۶۳- چیزی در حدود ۴۰ کامپایلر مختلف برای این زبان برنامهنویسی در اختیار برنامهنویسان قرار گرفت.
گفته میشود که زبان برنامهنویسی فوتران توسط فردی به نام John W Backus که از کدنویسی متنفر بوده طراحی شده است به این شکل که وی تصمیم گرفت تا زبانی ابداع کند که فرایند کدنویسی را به مراتب راحتتر کرده و برنامهنویس برای توسعهٔ برنامهٔ خود، نیاز به نوشتن تعداد خطوط کد کمتری داشته باشد.
سیمولا، اولین زبان برنامهنویسی شیٔگرای دنیا
Ole-Johan Dahl و Kristen Nygaard در سال ۱۹۶۷ زبان برنامهنویسی خود که قبلاً تحت عنوان SIMULA I طراحی کرده بودند را بهروزرسانی کرده و چیزهایی تحت عنوان Class ،Object و Subclass به آن افزودند که نتیجه ایجاد زبانی تحت عنوان SIMULA 67 شد که میتوان آن را به عنوان اولین زبان برنامهنویسی OOP (شیئگرای) دنیا قلمداد کرد.
دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد